Gardrób

Gardrób

Öt praktikus ötlet a rendezett gardróbért.

Néhány apró lifehack, hogy rendezettebb legyen a szekrényed, és jobban öltözködj.

2019. július 04. - wirthtamas

A legtöbben úgy vagyunk a gardróbokkal, hogy nagyon szeretnénk egy szép, nagy rendezett gardróbot, mint Carrie Bradshow a Szex és New Yorkban.

Elárulok egy titkot: a pasik is szeretnének egy ilyet. A motiváció természetesen más:

Viccet félretéve nézzünk meg néhány trükköt, ami segíthet a már meglévő gardróbodat rendben tartani, hogy legalább egy picit érezhesd magad úgy, mint Carrie.

 

 

  1. Belső elrendezés és rendezők

Nagyon fontos, hogy a gardróbot az igényeidre szabd. A legnépszerűbb piacon kapható gardróbok modulárisak, így a belső elrendezését Te szabhatod meg, így érdemes rögtön az elején átgondolni, hogy mire is lesz szükséged. Itt természetesen nem csupán arra gondolok, hogy akasztós, vagy fiókos elemből kell-e több, hanem pl. arra, hogy milyen fiókos elemekre van szükséged. Célszerű a kisebb kiegészítőket egy külön vékonyabb fiókba tárolni.

 

drawer_organizer.jpg

Ezenfelül szintén nagy hasznát vehetjük a különböző belső dobozoknak, elválasztóknak, amelyek segítenek fenntartani a rendet, mert egy igényes gardróbot nemcsak kialakítani kell tudni, hanem meg is kell őrízni a rendet.

  1. Színek szerinti rendezés

 

Nekem sokat segít, hogy a ruháimat színek szerint rendezem. Ennek nem valami esztétikai oka van, hanem kifejezetten praktikus. Gondolj bele, ha ötlözködsz általában színek és formák variációira építesz. Magyarán egy felsőhöz keresel egy nadrágot, esetleg egész konkrét elképzelésed van, hogy milyen szín menne hozzá. Ha szépen odafigyelsz és színek szerint rendezed a ruháidat a magad dolgát teszed egyszerűbbé. A gardrób szolgálni fog, hogy új kreatív kombinációkat tudjál kihozni a ruhatáradból.

colour.jpeg

 

  1. Fiókban tartott ruhák – függőleges hajtogatás

Egészen biztos szükséged lesz arra, hogy fiókban tarts ruhákat. A bevett módszer ilyenkor az, hogy vízszintesen hajtogatjuk őket ruhaneműnkként, majd szépen egymásra rakjuk. Ennek a módszernek a hátránya az, hogy egy-egy darab kihúzásakor könnyen felborulhat a rend, amit nem rakunk rendbe a reggeli nagy sietségkor. Praktikusabb ilyenkor függőlegesen hajtogatni, majd berakni egy dobozba a ruhákat.

vertical.jpg

 

  1. Akasztós darabok

Én imádom az akasztós részét a gardróbomnak. Miért? Mert nagyon jól átlátható, és kevésbé gyűrődnek a cuccaim. Így, ha megteheted, Te is használj minél több akasztós felületet. Itt kiemelt jelentőséggel bír a már korábban emlegetett színek szerinti rendezés. Apró tipp: A legtöbb nadrágot is érdemes akasztva tárolni. �

rack.jpg

 

 

  1. Szezonális ruhák cseréje

 

Hacsak nem azon kevesek közé tartozol, akik télen járnak nyaralni, nyáron meg telelni feltehetőleg júliusban nem lesz szükséged a téli síoverálodra… Akkor miért kerülgetnéd? Számos megoldás van a nem szezonális ruhák “eltüntetésére”. Pl.: helyezd el egy gardróbon kívüli tárolóban, pincében stb. majd vedd elő, ha szükséged lesz rájuk.

 

5+1 Lifehack: Ha parfümériában jársz a teszteléshez használt papírcsíkokból tegyél el párat. Ezt a ruhák közé helyezve nagyon jó illat is lesz a rendezett gardróbodban.

 

Neked milyen problémáid vannak a gardróboddal? Kíváncsi vagyok a véleményedre, írd meg nekem itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gardrobe.blog.hu/api/trackback/id/tr1614925976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása